Lagjes i privatizohet rruga përmes një ankëndi

Publikuar më

Në qytetin amerikan San Francisco, një lagje e të pasurve që kishte një rrugë në formë qarkore apo rrethi, tani ju është privatizuar kjo rrugë edhe pronarët e ri kanë mundësinë që t'ju kërkojnë para banorëve për parking, për mirëmbajtje, dhe ta shfrytëzojnë atë sipas rregullave urbanistike.

Po si arriti të shitet rruga private e përbashkët e kësaj lagje? Qyteti kishte faturuar projektuesin apo ndërmarrësin me tatim për kësaj rruge, por meqe ky faturim nuk ishte shkuar në adresë të duhur, faturat ishin grumbulluar pa u paguar, dhe kështu borgji i madh ishte akumuuar me vite duke i dhënë të drejtë qytetit që ta shiste rrugën në një ankand për t'i grumbulluar të hyrat e borgjit.

Rruga private u shit për 90,000 dollar nga një borgj tatimi nën 1,000 dollar. Tani banorët e kësaj lagje janë të shokuar, disa nuk e dinin që është shitur para 2 vite.

Pronaret e rinjë janë duke planifikuar me investimin e tyre në këtë rrugë të lagjës Presidio Terrace.

Komentet