Facebook planifikon shërbimin e msitit

Publikuar më

Rrjeti social Facebook po planifikon që të ofroj një shërbim të ri që ka të bëjë me njoftimin e çiftave mes veti apo të luaj rolin e msitit. Këtë njoftim e bëri Mark Zuckerberg në një prezantim në San Jose, Kaliforni.

Shërbimi i ri po pason skandalin e që pësoi Facebook me firmen qe ofronte shërbme për konsulta politike, Cambridge Analytica. Facebook i kishte dhënë kësaj firme qasje në të dhëna përsonale të abonuesve, dhe pas ndërprerjes së bashkëpunimit kjo firm kishte grumbulluar edhe i kishte mbajtur këto të dhëna pa i shlyer fare.

Facebook është ende nën hetime për shkelje të privatësisë me të dhëna përsonale, por edhe është gjobitur rëndë nga organizata qeveritare në SHBA edhe vende të tjera si BE.

Komentet