Zjarri në Greqi vret 56 persona dhe plagos më shumë se 150 vetë

Publikuar më

Një zjarr i madh vrau te paktën 56 vetë dhe plagosi më shumë se 150 vetë, pasi zjarri përfshiu një qytet të vogël turistik afër Athinës, më flakë të madhe që kapi familjet më fëmijet kur iknin.

Njerzit iknin në plazhën Reuters për te shpëtuar, ndërsa flaka mbyllej në afersi të bregut. Qindra njerz u shpëtuan duke kaluar me anije, por të tjerët u bllokuan nga tymi dhe flakët që kishin marrë vendin.

Zjarri që goditi Mati, 29km ( 18 milje) në lindje të kryeqytetit ,ishte larg nga vendi ku flakët shkatërruan gadishullin jugor të peloponezit në gusht të vitit 2007, duke vrarë dhjetra njerzë.
Mati është në rajonin lindor të Rufinës një vend popullor për pushuesit grekë, vecenarisht pensionistët dhe fëmijet në kampe.
Zyrtarët e cituar nga agjensia e lajmeve AFP kanë sugjeruar se flakët mund të kenë filluar nga zjarrëvënsit qe kërkojnë të plaqkisin shtëpit e braktisura.

Kryeministri Tsipras ka deklaruar një situatë emergjente në Attica, duke thënë se të gjitha forcat emergjente janë mobilizuar.
Qeverisja tij i ka kërkuar vendeve të tjera evropiane për helikoptër dhe zjarrfikës shtesë për të ndihmuar në përballimin e zjarreve.

Komentet