Buka e prerë nuk është e shëndetshëme, mesoni arsyet

Publikuar më

Shoqata e Prodhuesve të Bukës në Shqiperi rekomandon që buka e prerë në feta të mos shitet, por te shitet si një e plotë.

Për arsye se buka kur del nga furra krijon një kore të vetën, e cila nuk lejon që të hyjnë mikrobet apo diqka tjetër.Në qoftë se buka prehet do të hyjnë shumë mikrobe brenda.

Kjo shoqatë rekomandon që kjo bukë të rrijë mbi 4-5 orë të kullojë para se të prehet, derisa klienti kërkon bukë të ngrohtë të prerë aty për aty.

Buka e ngrohtë pritet, pasi ka marrë miliona mikrobe brenda.Në qoftë se buka pritet, pjeset e sharrës mbajnë mbetje dhe te gjitha mbetjet vendosen tek faqet e bukës.

Ne si shoqatë mundohemi ti themi konsumatorit ''merr bukë te pa prerë'', shprehet kreu i shoqatës se prodhuesve të bukës, Avni Nela.

Komentet