Mënyra më e lehtë për ta ndaluar gjakderdhjen brenda pak sekondave

Publikuar më

Të gjithëve ju ka ndodhur të lendoheni në pjesë të ndryshme të trupit, teksa pastrojm apo riparojm ndonjë gjë tjetër dhe të kemi gjakderdhje në pjesën ku jemi të lënduar.

Dhe mënyra më e mirë për të ndaluar gjakderdhjen, është "speci i kuq" metodë që amerikanët e lashtë e kanë përdorur për mijëra vite. Ata përdoren specin e kuq (piperin) në plagën e tyre për ta ndaluar gjakderdhjen, qoftë ajo e madhe apo e vogel.

Metoda e aplikimit është shumë e lehtë: Vendosni pak pluhur të specit të kuq në plagen ku po rrjedh gjaku dhe pas pak sekondave do të ndalohet se rrjedhni gjak në vendin ku jeni të lenduar.Ndersa në qoftë se keni prerje të mëdha merrni një lugë gjelle spec të kuq hidheni në një gotë ujë dhe pini përzirjen.

Po ashtu speci i kuq ndikon edhe në barazimin e shtypjes së gjakut dhe stimulon trashjen e gjakut dhe parandalon infeksionin.

Komentet