Qeveria e Kosovës paralajmeron masa te reja ndaj Serbisë

Publikuar më

Qeveria e Kosovës muajin e kaluar nentore vendosi taksën 100 për qind ndaje produkteve të importurara me origjinë nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina me arsytimin për mbrojtje të produkteve vendore.

Ndërsa sipas zyrtarëve të Qeverisë së Kosovës është e pritëshme që të kete edhe masa te reja ndaj shtetit të Sebisë.

Masat e paralajmeruara ndaj Serbise jane: mosnjohja e dokumenteve të Serbisë, njësoj sic nuk i pranon Serbia dokumentet e Kosoves, ndalimi i hyrjës së automjeteve me targa të Serbisë si dhe një masë tjeter ka të bëjë me regjistrimin e kompanive të huaja që furizojnë Kosovën nga Serbia.

Komentet