Kush është idiot sipas Google?

Publikuar më

Nëse bëni nje kërkim në Google me fjalën "idiot" do ta gjeni se përgjigja është me rezultat për presidentin e SHBA-së Donald Trump.

Kongresi Amerikan ka pyetur shefin e gjigantit teknologjik Google, Sundar Pichai, përse kërkimi fotografive me fjalën "idiot" shfaq fëtyren e Donald Trump.

Pichai u përgjigj duke shpjeguar se rezultatet varen nga faktor të jashtëm, dhe përmbajtjen aktuale.

Sipas ekspertëve kjo është një lajthitje nga portalet që shpjegojnë pse fjala idiot shfaq presidentin Trump, një taktikë e njohur si Bombardim i Google.

Njejta taktik është përdorur në vitin 2000 edhe për presidentin George W. Bush me fjalën "miserable failure" (shq. "dështimi i mjerë").

Komentet