A e keni ditur arsyjen pse nuk na pëlqen zëri ynë kur e dëgjojmë të regjistruar

Publikuar më

Të gjithë njërëzit kanë mbetur të habitur kur kanë degjuar për herë të parë zërin te regjistruar, nuk e kanë pëlqyer dhe iu ka dukur shumë ndryshe, ne fakt ai është saktësisht ashtu sic e degjojnë njërzit e tjerë kur ne flasmi.

Arsyeja e vetme që nuk na pëlqen zëri ynë kur e dëgjojmë te ingjizuar apo në audio ka të bëjë me menyrën se si funksionon veshi ne siperfaqe, ne mes dhe në brendësin e tij.

Tingujt që hyjnë në vesh janë dy lloje: Zëri që përcillet me ajrin (kur degjojmë të regjistruar) dhe atë që përcillet me kockat kur e degjojmë zërin duke folur.

Ndërsa, kur njërzit e dëgjojnë zërin e tyre mungojnë tingujtë me të cilët janë mësuar te degjojnë veten kur flasin, pra degjojnë vetëm zerin sic e degjojnë të gjithe njerëzit tjerë.

Komentet