Masivizimi i grevave dërgon qeverin " Haradinaj" në zgjedhje të parakoheshme

Publikuar më

Tashmë me shumë se dy javë jane bërë që Mesimdhenesit dhe nje pjesë e personelit shëndetsorë vazhdojn te jenë në grevë, për shkak te mosrealizimit te kerkesave për rritje te koeficientit që nënkupton rritjen e pagave.

Në shenjë paknaqësie për projektin për paga, grevë kanë paralajmeruar edhe sherbyesit civilë te komunës së Prishtinës dhe komunave tjera që pritet të zgjasin deri në realizimin e kerkesës së tyre që koeficienti te rritet per 40 perqinnd.

Përderisa, buxheti i shtetit të kosoves nuk i përballon gjithë këto kerkesa.Sipas analistëve, nëse nuk mirren masa serioze per grevat, ato mund ta fusin Qeverin në kriz të thellë dhe ta dergojn vendin ne zgjedhje te parakoheshme.


Komentet