Me shumë se një vit Kosova nuk është njohur nga asnjë shtet

Publikuar më

Për shkak të idesë së korigjimit të kufijeve dhe zhvillimeve të negociatave mes Kosovës dhe Serbisë ka bërë që shtetin e Kosovës për më shumë se një vitë të mos e njohe asnjë shtetet tjetër ndërkombëtarisht,ndërsa serbia po vazhdone të loboje ne vende tjera te botes për te siguruar cnjohje të reja ndajë Kosovës.

Kosova njohjen e fundit e kishte nga Barbadosi me datën 15 shkurt te vitit 2018 dhe nga kjo datë që po bëhen me shumë se nje vitë shteti i Kosoves nuk ka pasur asnjë njohe tjetër.

Përveq, deklaratave për korigjim të kufijeve që po bënë shtetet tjera të hezitojnë për njohje, kjo po ndodhe edhe per arsyje te diplomacis së dobët dhe të paorganizuar Kosovare dhe për ketë është ulur edhe numri i njohjeve.

Deri me tani Kosova është e njohur ndërkombëtarisht nga 116 shtete te botës.

Komentet