Shumica e Deputetëve Evropian votuan në favor të liberalizimit të vizave për Kosovën

Publikuar më

Sot në Parlamentin Evropian u votua mandati i liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës.Shumica e Deputetëve Evropian votuan për të miren e liberalizimit të vizave, ku 331 votuan për, 126 kundër dhe 12 abstenime.

Raportusja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Tanja Fajon ka thënë se: Qeveritë e shteteve anëtare të BE-së nuk realizuan atë cfarë premtuan dhe tani është koha që Këshilli Evropian të bëjë punën e tij që të veproj, pasiqë Kosova i ka përmbushur gjitha kritert për liberalizim dhe se shtetet e BE-së po e bllokojnë këtë vend pa ndonje arsyeje, tha ajo.

Komentet