Treni që largojë mbi 400.000 shqiptarë bëhet muze

Publikuar më

Treni që largojë gjysmë milioni kosovarë nga lufta e fundit do bëhet muze.

Dy dekada më parë të detyruar nga forcat serbe me këtë tren shumë prej kosovarëve pra u larguan duke lënë pas shtëpitë e tyre.

Sot këta vagonë nuk përdoren për shkak të vjetërsisë së tyre,por këtë muaj destinacioni do jetë i njëjti por me qëllim tjetër.

Treni me tre vagonë do niset për në Bllacë dhe do vihet gurthemeli për qendrën përkujtimore të gjenocidit mbi shqiptarët "Bllaca 99".

Ky do jetë udhëtimi i fundit i këtij treni sepse prej 10 prillit do qëndrojë në muze.Për këtë rast u kujdes vet Qeveria e Kosovës që gjithmonë të përkujtojmë qfarë ndodhi në dy dekada më parë.

Komentet