Organizata Botërore e Shëndetit me raport për fëmijet para ekranit

Publikuar më

Sipas Organizatës Botërore të Shendetit lidhur me shiqimin e pamjeve para ekranit si në TV, Tablet, apo burime të tjera të shfaqeve televizive ka dhënë një rregull të ri.

Ata thonë se fëmijët e moshës nën dy vjeçarë nuk preferohet shiqimi i pamjeve filmike në ekran as edhe një orë, për fëmijët dy deri në katër vjeçar jo më shumë se një orë në ditje.

Kufizimi i pamjeve para ekranit përfshijnë pamje filmike apo lojëra kompjuterike.

Por a shkakton dëm ekrani për fëmijë?

Studiuesit thonë se nuk ka dëme, por nëse një fëmijë qendronë para ekranit edhe nuk zhvillojnë aktivitete fizike atëherë shkaktohet dëmi tek fëmijët. Studiuesit thonë se qëllimi i raportit nga OBSH ka të bëjë pikërisht në nxitjen e aktiviteteve fizike për fëmijët.

Përzirja e aktivitetit fizik me pamje filmike krijon një balanc sepse fëmijët nga programet filmike mund të ju zhvillohen lidhjet neorologjike edhe mësojnë shumë, dhe në të njejtën kohë ju zhvillohet shëndeti fizik apo sistemi motorik.

Komentet